1,5 miljard ! Hoera …….

Zo lees ik in een bericht op teletekst. Onder andere bedoeld als steunpakket voor de boa’s. Dat klinkt mooi. Zit ook wel iets van waardering in. Het waren uiteindelijk letterlijk en figuurlijk de afgelopen tijd wel tropen maanden. Er werd veel van de boa’s gevraagd.

Met al dat extra geld zouden we mooie dingen kunnen doen. Volgens mij is er wel ergens een boa wensenlijst. Daar zou het volgende op kunnen staan: een landelijk registratiesysteem om onze informatie in op te slaan, meer voertuigen zoals mountainbikes, elektrische fietsen, surveillance auto’s, telefoons met veel verwerkingsmogelijkheden. Waarschijnlijk is de lijst nog veel langer. Als we scherp naar ons zelf kijken zou er ook een beetje geld naar opleidingen kunnen.

Nu we het toch weer over waardering en geld hebben, een salarisschaal erbij is ook niet verkeerd. Maar waar is het geld eigenlijk gebleven. De kans is groot dat het bij de algemene middelen terecht is gekomen en dat vanuit die post, soms heel begrijpelijk, …..  de gaten in de begroting worden of zijn gedicht. Hoe was het ook alweer: als het te mooi is om waar te zijn dan is het vast niet waar.

Groet,

Henk.

Share This